Gamla Bankhuset, Förslöv

Uppdragsår: 2018
Typ: Kontor
Plats: Förslöv
Beställare: Bergio Fastighets AB

I takt med att behovet av fysiska banker minskade försvann behovet av den gamla banken i Förslöv. Banken som tidigare huserat i den gamla tegelbyggnaden från 1924 flyttade ut och under en tid stod lokalen tom. Då lokalerna där Bjäre Invest satt tillsammans med Kranpunkten började bli trångbodda valde man att flytta verksamheten till den gamla banken.

För att möta kraven i en modern kontorsmiljö krävdes en del justeringar i planlösningen. En invändig idé kring färgsättning och material togs fram. Ambitionen var att med varsam hand förvalta det byggsnadsarv som den gamla banklokalen hade och lyfta de kvaliteter som fanns. Det gamla bankvalvet förvandlades till ett unikt mötesrum där en guldfärgad heltäckningsmatta plockar upp de guldiga detaljerna i de gamla bankfacken som pryder ena väggen.

Utvändigt restaurerades de gamla teakpartierna och nya teakpartier kompletterades för att fungera med den nya planlösningen. Noga avvägda kulörer valdes till sockel, kupor och andra utvändiga detaljer för att återställa banken till den forna glans den en gång haft.