Bjäre Kraft, Förslöv

Uppdragsår: 2015–2018
Typ: Kontor
Plats: Förslöv
Beställare: Bjäre Kraft / Byggmästar´n i Skåne

Ett stenkast från den nya tågstationen i Förslöv ligger Bjäre Krafts nya huvudkontor och lager. Husets placering på tomten var avgörande och visionen var att skapa en kontorsbyggnad som sticker ut och blir ett nytt landmärke för förbipasserande på västkustbanan och väg 105.

För att visa på företagets stabilitet ville vi skapa en tung byggnad, en symbol för Bjäre Krafts stabilitet och att de kommer finnas på platsen under lång tid framöver. Kulörerna på fasadskivorna är hämtade från företagets logotyp och skapar tillsammans med klinker en spännande fasad. Solcellerna på taket berättar om det miljövänliga elföretag som sitter i byggnaden. Entrén accentueras med en vit utskjutande box med stora fönsterpartier. På andra våningen finns här mötesrummen med vackra vyer långt söderut.

Husets volym har växt fram från insidan och ut. Att skapa ett funktionellt kontor och en bra planlösning var utgångspunkten som slutligen ledde fram till husets form. Att skapa bra flöden och bryta ner korridorernas längd var viktiga faktorer som vi uppnådde genom att bryta upp hörnen med glas. Den svängda trappan upp till mötesrummen på andra våningen är ett konstverk i sig. Matsalen blir en central punkt för de anställda, en mötesplats med högt i tak.

Stäng meny