Vi ritar för framtiden

I samarbete med Envibo har Karin Petterssons Arkitektbyrå tagit fram framtidens hållbara hus.

Under de senaste månaderna har vår arkitektbyrå varit med att ta fram Envibos miljövänliga hus. Fokus har varit på hållbara, vackra material och boendemiljöer som främjar ett hållbart liv.

I hjärtat av huset finns ett stort, socialt rum med plats för mat och umgänge. Öppningen i bjälklaget ger ljus och rymd till den centrala köksön som blir en naturlig samlingsplats. Härifrån ges nära kontakt med trädgården och trädgårdsrummet där det finns plats för både odling och samvaro. Tack vare bottenvåningens flexibla utformning kan rummen möbleras utifrån varje familjs unika behov.

Ovanvåningen blir en privat del med tre sovrum, badrum och tvätt. För att underlätta vardagen har tvätten strategiskt placerats på ovanvåningen. Allrummet har öppet upp till nock vilket ger en härlig rymd och härifrån nås den stora terrassen. Kopplingen mellan våningarna blir tydlig tack vare öppningen i bjälklaget.

Husen är byggda i sunda material och har valts med stor hänsyn till människan och miljön, utan att tumma på kvalitén. Genuina material som massivträ, glas, tegel och natursten har en lång livslängd och blir bara vackrare med åren. Golven och utvalda platsbyggda snickerier består av ljust ädelträ av hög kvalité för att skapa en vacker boendemiljö.

Väl genomtänkta system för värme och ventilation ger ett hus med minimala energikostnader. Tillsammans med solceller på taket producerar huset mer energi än det förbrukar på årsbasis. Läs mer om projektet på Envibos hemsida.