Höganäs Energi, Höganäs

Uppdragsår: 2019-2022
Typ: Kontor
Plats: Höganäs
Beställare: Höganäs Energi AB

Höganäs Energi önskade en tillbyggnad som med sitt uttryck visar att de är ett nytänkande energibolag. Därför växte idén fram om att ha solceller integrerade både på taket och på fasaden samt utforma tillbyggnaden optimalt för att vara så effektiv som möjligt för detta ändamål. Detta har visat sig vara väldigt lyckat ur ett hållbart energiperspektiv, solpanelerna producerar nämligen tusentals kWh/år! 
 
Färgerna på byggnaden är väl valda så att de på ett smakfullt sätt harmonierar med den omkringliggande miljön och med hänsyn till företagets grafiska identitet. Markiser, stuprör, hängrännor och belysning går ihop med de svarta och röda kulörerna och är väl integrerade med fasaden.  
 
Invändigt har kontoret och kundmottagningen fått ett inbjudande och modernt utseende. Vid entrén välkomnas man av en vacker och uppiggande ljusgård med stora glaspartierna som går hela vägen upp till tak. På entréplan finns kontorsrum, konferensrum, pentry och loungeyta och på det övre planet finns en öppen och flexibel landskapsyta med möjlighet att skapa fler kontorsrum vid behov. Lokalerna är utsmyckade med jordnära färger och material som gifter sig vackert med ek. 

Tillbyggnaden nominerades till Höganäs kommuns arkitekturpris 2023.