Privat villa

Uppdragsår: 2011–2017
Typ: Privat villa
Plats: Nordvästra Skåne

Närheten till havet och naturen har varit viktiga faktorer vid utformningen för att skapa siktlinjer som ramar in utsikten. Husets entré placerades strategiskt på baksidan för att skydda från kalla havsvindar och knyta samman de olika husvolymerna på tomten. Till följd av placeringen av de olika husvolymerna skapades en rumslighet och en vindskyddad oas helt avskild från förbipasserande på tomtens bakre del.

Öppenheten i planlösningen gör att utsikten är påtaglig redan när man tar första klivet in genom entrédörren, en känsla som förstärks för varje steg man tar. Stora fönsterpartier suddar ut gränsen mellan ute och inne vilket gör att man kan följa havets skiftningar oavsett väder och vind. Planlösningen har stort fokus på de sociala umgängesytorna som ligger i anslutning till varandra, en central mötesplats för hela familjen.

Vackra tegeldetaljer i form av tryckta fogar och avskalade sadeltaksvolymer ger huset ett rent och modernt uttryck. Husets vinklar bidrar till variation och skapar skyddade utemiljöer i olika väderstreck. Det sandfärgade teglet i kombination med det bandtäckta taket ger en känsla av kvalitét och hållbarhet, en känsla som återkommer i materialvalen invändigt.

Stäng meny