Privat villa

Uppdragsår: 2018–2021
Typ: Privat villa
Plats: Nordvästra Skåne

Från enkelt sommarhus till modernt enfamiljshus. Det här är huset med flera epoker. Med ett magnifikt läge uppe på höjden med utsikt över hav och land ligger denna villa som har ändrat form och uttryck genom åren. Vi har fått följa med på resan och varit delaktiga vid båda ombyggnationerna.

Detta projekt tog sin start 1995. Då skulle ett bef litet sommarhus från 30-talet byggas om och till för att bli en permanent bostad. Huset byggdes till med suterrängvåning som sträckte sig ut i backen. Stilen på tillbyggnaden skulle knyta an till bef hus samtidigt som den gav ett modernt intryck. Resultatet blev en tillbyggnad klädd med svart stockpanel, sedumtak och med glaspartier helt anpassade till husets form. Huset blev publicerat i tidningen Hus och Hem.

Ca 20 år senare fick huset nya ägare och huset stod inför en stor makeover. Nu var målbilden ett hus med större och mer öppna ytor med ett modernt uttryck. Genom att bygga till huset, ersätta bef träpanel med ny stående panel, öppna upp fasaden med fler och större glaspartier och bandtäcka taket med grå plåt tog huset klivet in i 2020-talet. Huset rymmer nu 3 sovrum samt kök och vardagsrum i öppen planlösning med en fantastisk utsikt över omgivningarna. I suterrängplanet hittar man extra plats för samvaro. Var du än vänder dig i huset hittar du intressanta siktlinjer som för ögat ut mot naturen.