Villa Frederiksen, Båstad

Uppdragsår: Jan 2018–2020
Typ: Privat villa
Plats: Båstad

Heden är ett nytt bostadsområde, i Båstad, som snabbt växt fram under de senaste åren och det är lätt att förstå vad som lockar med närhet både till skog och hav.

Huset är modernt och funktionellt med sin vita, släta puts, mörka plåtdetaljer och raka linjer. Den i grunden rationella tvåplansvillan har en tydlig gestaltning genom sitt karakteristiska skärmtak som löper över takterrassen och bildar en båge. Detta formspråk kommer tillbaka vid entrén och på garaget. Projektet präglas av en tydlig idé, väl genomfört hantverk av hög kvalité och gedigna materialval.

På framsidan möts man av den utskjutande entrén som leder en in i en stor välkomnande hall. Planlösningen genomsyras av de många siktlinjerna vilket ger huset en tydlig kontakt med omgivningarna trots sin stora volym. Bottenvåningen är husets sociala del med öppna ytor där kök och matplats står i centrum. Ett trappsteg ner finns vardagsrummet som har fönster ner till golv i tre väderstreck och skjutdörrar till trädgård och poolområde. I anknytning till poolområdet finns även en bastu med tillhörande duschutrymme.

Stäng meny