Wendes, Hässleholm

Uppdragsår: 2017–2019 
Typ: Flerbostadshus 
Plats: Hässleholm 
Beställare: Hässlehem/Richardssons bygg i Osby 

Utanför Hässleholm, på vägen mot Finjasjön, ligger det gamla pansarregementet P2. I takt med att verksamheten där har avvecklats har man successivt börjat upprätta olika typer av bostäder i området. Den naturnära miljön och det korta avståndet in till centrum gör området till en attraktiv plats att bo på.  

På uppdrag av Hässlehem har vi ritat hyresrätter i blandade storlekar från 2:or till 4:or där samtliga har tillgång till egen stor uteplats/balkong under tak. Extra populära är 4:orna som ligger högst upp i huset som har inredd vind och takterrass. Lägenheterna håller en hög standard avseende inredning och materialval. Som boende har du egen tvättmaskin och torktumlare i lägenheten och ditt lägenhetsförråd ligger precis utanför entrédörren. Mot innergården hittar man de gemensamma takterrasserna som kan nyttjas tillsammans av de boende. Här bor man helt enkelt i en hyresrätt men med känslan av en bostadsrätt. 

Som inspiration till husen har vi kikat på klassiska regementsbyggnader. Vi ville hålla samma strama intryck med raka linjer och strikt arkitektur. Fasaderna består av tegel och fasadskivor i lugna kulörer som smälter in i miljön.