Karin Petterssons Arkitektbyrå | Nyheter
21232
blog,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Projektrunda

Vi har åkt runt med kontoret och gjort studiebesök på några av våra färdigbyggda projekt! Bland annat var vi i Förslöv på Bjäre Krafts nya kontor och på det ombyggda och renoverade bankhuset (se det omgjorda bankvalvet nedan till vänster!) Vi var också på Äventyrets Förskola i Höganäs och fick träffa barnen och se hur mycket de skapat och fyllt rummen med! En trevlig och inspirerande dag som vi tar med oss mycket till i framtida projekt!

Tillbaka från semestern!

Vi på Karin Petterssons Arkitektkontor är på plats i Ängelholm igen, med bra tillgång på lokalodlade äpplen dessutom! Vi ser fram emot en sensommar och höst med spännande projekt!

Glad sommar!

Nu går vi på semester och önskar alla en riktigt skön sommar! Vi ses igen 5:e augusti.

Envibo!

Under de senaste månaderna har vi varit med och ritat på Envibos miljövänliga hus. Fokus har varit på hållbara, vackra material och boendemiljöer som främjar ett hållbart liv. Nu är de äntligen tillsalu på Ärrarps Ängar i Ängelhom. Kika in på envibos hemsida eller kontakta Nadjafi Kristensen Fastighetsförmedling!

Böske Backar

Utifrån platsen på Bjärehalvön, en södersluttning med vidsträckt utsikt över Skälderviken och Kullahalvön, har dessa åtta hus fått ett karaktäristiskt snedställt fönsterparti riktat mot havet. Enplansvillorna byggs av NP Nilsson som vi arbetat tillsammans med i många år, och ligger nu ute till försäljning på Bjurfors hemsida, här hittar du även mer info om projektet.

Klippans Konsthall firar 15 år med jubileumsutställning!

På lördag, 18:e maj, öppnar Klippans Konsthalls jubileumsutställning. 2002 lämnade Karin Pettersson in sitt förslag till utformning av en konsthall i Klippan och byggnaden invigdes 2004! På jubileumsutställningen kan man bl a få en överblick över alla utställningar som ägt rum genom åren, och även få veta historien om konsthallens historia, med allt från de politiska besluten och olika förslag till utformning. Läs mer i artikeln i HD 16:e maj.

Bilderna nedan: Konsthallen med utsällning 2004 (foto av HD). Modell inne och utifrån av konsthallen av Karin Petterssons Arkitektbyrå. Konsthallen utifrån.

Nominering till arkitekturpris i Höganäs!

Det vitputsade fritidshuset i traditionell stil på Solviksvägen 2 i Mölle som vi ritat har blivit nominerat till Höganäs arkitekturpris i klassen nybyggnad! Huset är byggt av Haaks stenhus. Vilket hus som vinner får vi veta i maj, läs mer på Höganäs kommuns hemsida och i reportaget i HD.
Vi på Karin Petterssons Arkitektbyrå är glada för nomineringen och önskar Glad Påsk!

Foto: Höganäs kommun

Studieresa till Rotterdam!

Foton från vår inspirerande studieresa till Rotterdam! Vi hann se otroligt mycket, allt från den vita Van Nelle Fabriek från 30-talet, till nya färgsprakande Markthal av MVRDV.

Hedens Ekoby

Här kommer ritningar på Hedens Ekoby! En markanvisningstävling har vi vunnit åt Envibo tillsammans med Victurum. Med Hedens ekoby vill vi vara med och skapa framtidens hållbara boende. Läs mer på projektsidan.